Ένα ξεχωριστό ταξίδι στις διεθνείς ποικιλίες, με εκατοντάδες ετικέτες που καλύπτουν ολόκληρο το φάσμα του παγκόσμιου οινικού σύμπαντος – από τον παλιό έως τον νέο κόσμο – και την οινοποιία από κάθε γωνιά του πλανήτη, εμπλουτισμένο από δύο κελάρια που προσφέρουν μια ιδιωτική, μυστηριακή εμπειρία, ολοκληρώνοντας την πρόταση τουDelta, του βραβευμένου με Αστέρια Michelin εστιατόριο στο ΚΠΙΣΝ.
Ελληνικές και διεθνείς ετικέτες από μικρά και μεγάλα οινοποιεία συνθέτουν τη διαφορετική και γεμάτη εκπλήξεις λίστα κρασιών του Delta. Οι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν μόνοι τους ή να αφεθούν στα χέρια των έμπειρων sommelier μας, για να τους καθοδηγήσουν στη μαγεία του ελληνικού και διεθνούς αμπελώνα.
Ο Δημήτρης Ζαννίκος, Head Sommelier του Delta, μεταφέρει το πάθος του για το κρασί και την αφοσίωσή του στις αυθεντικές εμπειρίες σε κάθε του επιλογή. Εστιάζοντας σε κρασιά που έχουν ψυχή και έντονο χαρακτήρα τόπου, δημιουργεί μια δυναμική λίστα που αντανακλά τόσο τον τοπικό χαρακτήρα όσο και την παγκόσμια αριστεία. Η συνεχής του εργασία για την εξέλιξη του οινικού προγράμματος και την καθοδήγηση της ομάδας διασφαλίζει ότι το wine pairing στο Delta φτάνει στην κορυφή της απόλαυσης.
«Είχα την τιμή να εργάζομαι στο Delta από τις πρώτες του ημέρες, καθώς εντάχθηκα στην ομάδα σχεδόν από την αρχή, πριν από τρία και πλέον χρόνια. Ως Head Sommelier, στόχος μου είναι να μοιραστώ το πάθος μου για το κρασί με τους επισκέπτες μας, δημιουργώντας αυθεντικές εμπειρίες που αντανακλούν τόσο την τοπική μας ταυτότητα όσο και τη διεθνή σκηνή, προωθώντας παράλληλα το πνεύμα της φιλοξενίας. Επιδιώκω να επιλέγω κρασιά που όχι μόνο συμπληρώνουν κάθε πιάτο, αλλά έχουν και ψυχή και έντονη αίσθηση του τόπου τους. Παράλληλα, εργάζομαι συνεχώς για την εξέλιξη του οινικού μας προγράμματος και της ομάδας, συμβάλλοντας στην πρόοδο και στη διαρκή προσπάθεια του Delta για αριστεία σε παγκόσμιο επίπεδο.»
Με όραμα τη βιωσιμότητα ο Βασίλης Κυρίτσης, ο Νίκος Μπάκουλης και ο Δημήτρης Νταφόπουλος δημιούργησαν το βραβευμένο bar με σειρά 31 από τα 50 καλύτερα μπαρ παγκοσμίως, το Line Athens.
To Delta και το Line Athens ενώνουν τις δυνάμεις τους για τους εκλεκτούς επισκέπτες του εστιατορίου με κεντρική ιδέα το Zero Waste.
Το à la carte cocktail menu 6 ποτών του Line Athens είναι εμπνευσμένο από τη φιλοσοφία του menu Delta και βασίζεται σε δύο πυλώνες: seasonal (εμπνευσμένα cocktails με εποχική Α’ ύλη) και waste (cocktails με επαναχρησιμοποιούμενα υλικά που περισσεύουν από την παραγωγή του food menu), ενώ ένα cocktail pairing συμπληρώνει ιδανικά τα 6 κυρίως πιάτα.
Το γλυπτό μπαρ του Delta Restaurant, θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες μπάρες του πλανήτη. Εδραιώνει το αίσθημα της οικειότητας και της ευφορίας και μπορεί να φιλοξενήσει έως και 12 καθήμενους. Το bar lounge με τους άνετους καναπέδες και τον minimal φωτισμό μπορεί να φιλοξενήσει έως 50 άτομα.