Οι Chef μας

Tι λέει ο ίδιος:

“Αναζητώ διαρκώς τρόπους για να γράψω ιστορία χωρίς να επαναλαμβάνω την ιστορία, δημιουργώντας μερικά από τα καλύτερα μενού του πλανήτη, σε μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου."

Γιώργος Παπαζαχαρίας

Ο Γιώργος Παπαζαχαρίας είναι ο χαρισματικός εμπνευστής του μενού του Delta Restaurant, του εστιατορίου στο ΚΠΙΣΝ που βραβεύτηκε με αστέρια Michelin. H αγάπη του για “γαστρονομικό αφήγημα” τον ώθησε να δημιουργήσει ένα ταξίδι 12 σταδίων, γεμάτο αναπάντεχες ανατροπές, χρησιμοποιώντας σκανδιναβικές τεχνικές και ζυμώσεις. Το αποτέλεσμα είναι κάτι που αλλάζει ολοσχερώς ό,τι γνώριζαν οι γευστικοί μας κάλυκες.

Ο Γιώργος έχτισε τη δική του ιστορία στη Σκανδιναβία, ως επικεφαλής R&D στο εστιατόριο “Maaemo” (3 Stars MICHELIN). Επιπλέον, ήταν ο δημιουργός του μενού του εστιατορίου “Under” στην Νορβηγία, του μόνου υποθαλάσσιου εστιατορίου στον κόσμο (1 Star MICHELIN). Απέκτησε πολύτιμη εμπειρία στην πειραματική κουζίνα δουλεύοντας στο“L’Air du Temps” (2 Stars MICHELIN) και τα γαστρονομικά εργαστήρια των “Alinea” στο Σικάγο, “Fat Duck” στο Λονδίνο & “Quique Dacosta” κοντά στην Βαλένθια, όλα τους με 3 Stars MICHELIN.

Το motto του:

"Η γνώση είναι για να τη μοιράζεσαι."

Θάνος Φέσκος

Ο ταλαντούχος επικεφαλής chef Θάνος Φέσκος, είναι παλιός γνώριμος της πειραματικής κουζίνας. Είναι ο επικεφαλής της ομάδας που επιμελείται το μενού 12 σταδίων που παρουσιάζεται στους επισκέπτες του βραβευμένου με αστέρια Michelin Delta, τους ανθρώπους που επιθυμούν να εντρυφήσουν στις νέες – για τα ελληνικά γαστρονομικά δεοδμένα – πρωτοποριακές τεχνικές της ζύμωσης και του scandinavian preservation.

Ο Θάνος σπούδασε οικονομικά και μέχρι τη στρατιωτική θητεία του. οπότε και άρχισε να αποσπά θετικές κριτικές για τις γεύσεις του, τίποτα δεν προοιώνιζε τη θριαμβευτική πορεία του στις διεθνείς κουζίνες. Ανακαλύπτοντας αυτό το πάθος, αποφάσισε ότι ήθελε να αφιερωθεί στην τέχνη της μαγειρικής. Οι μαγειρικές σπουδές του και η θητεία του σε τοπικά εστιατόρια οδήγησαν στην κουζίνα ενός εστιατορίου που είχε στόχο ένα αστέρι MICHELIN. Τότε σκέφτηκε ότι είχε έρθει η ώρα να δουλέψει σε ένα εστιατόριο που είχε ήδη αυτή τη διάκριση και μετά από πολλές προσπάθειες, πήγε στο Geranium, στο οποίο και παρέμεινε τρία χρόνια, δουλεύοντας σε διαφορετικά πόστα, μεταξύ των οποίων και το ζαχαροπλαστείο. Μετά από ένα σύντομο διάλειμμα στην Αθήνα, όπου δούλεψε στο εστιατόριο Χύτρα, δεν μπόρεσε να αντισταθεί στην πρόταση του Rasmus Kofoed να επιστρέψει στο Geranium ως Assistant Head Chef.